Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalety jakie niesie ze sobą pieczenie tak wyśmienitej babki, to szybkość jej wykonania, i świetny efekt na koniec
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 928
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 928
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami (białka ubić na sztywna pianę)
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Składniki dobrze wymieszać
Następnie dodać startą skórkę z cytryny, aromat cytrynowy lub sok z cytryny.
Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy
Piec w formie do babek w temp. ok.200 stopni przez ok.70minut
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub lukrem-wg upodobań :) ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!