Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, smaczna i prosta ;)
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27328
Polecam, pychota.
Odsłon: 241
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 71
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27328
Polecam, pychota.
Odsłon: 241
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 71
Składniki
Białka ubijamy, dodając powoli cukier. Następnie dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę, kisiel i proszek. Wszystko delikatnie mieszamy, dodając olej. 3/4 ciasta wylewamy do keksówki, do reszty dodajemy kakao i łyżką wykładamy je na białe ciasto. Całość pieczemy przez ok. 40 min w 170*C