Do góry

Desery Przepis na:

Babka czekoladowa na mleku w proszku

Babka czekoladowa na mleku w proszku

Autor:

Przepisów i artykułów: 286 Ocena: 1881

Dodano:

Odsłon: 493

Babka czekoladowa na mleku w proszku to propozycja na małe przyjęcie lub spotkanie przy kawie. Ciasto jest słodkie, ale zarazem pachnie kakałem. Jest to jedno z moich ulubionych wypieków.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babka czekoladowa na mleku w proszku

Przygotowanie

  1. Jajka ubijam wraz z cukrem i aromatem waniliowym na pusztą masę. Dodaję olej. Miksuję. Dodaje mleko w proszku, kakao i proszek do pieczenia. Miksuję. Formę na babkę smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Przelewam ciasto. Ciasto piekę około 60 minut w 180 stopniach. Studzę. Czekoladę łamię na kawałki. Rozpuszczam w kąpieli wodnej. Polewam wystudzone ciasto. Dekoruję wiórkami kokosowymi.

  2. Zapraszam na mojego bloga !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania20112015 14 kwietnia Witam, mam pytanie, czy jajka ubijamy wraz z cukrem i aromatem waniliowym w całości, czy najpierw lepiej ubić pianę z białek i stopniowo dodawać żółtka? Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń