Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka czekoladowa na mleku w proszku to propozycja na małe przyjęcie lub spotkanie przy kawie. Ciasto jest słodkie, ale zarazem pachnie kakałem. Jest to jedno z moich ulubionych wypieków.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Jajka ubijam wraz z cukrem i aromatem waniliowym na pusztą masę. Dodaję olej. Miksuję. Dodaje mleko w proszku, kakao i proszek do pieczenia. Miksuję. Formę na babkę smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Przelewam ciasto. Ciasto piekę około 60 minut w 180 stopniach. Studzę. Czekoladę łamię na kawałki. Rozpuszczam w kąpieli wodnej. Polewam wystudzone ciasto. Dekoruję wiórkami kokosowymi.
Zapraszam na mojego bloga !