Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 147
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1824
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 493
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15691
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 147
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1824
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 493
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15691
Składniki
Drożdże rozrobić w połowie mleka. Żółtka utrzeć z cukrem. Białka ubić na sztywną pianę. Do mąki dodać drożdże, żółtka, roztopiony tłuszcz, resztę mleka, cukier wanilinowy, rodzynki i sztywną pianę z białek. Wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia ok. 45 minut. Blachę o średnicy 23 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyrośnięte ciasto przełożyć do formy. Piec w temp. 180°C przez 50 minut.