Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 665
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3206
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4067
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 847
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 665
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3206
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4067
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 847
Składniki
Drożdże rozrobić w połowie mleka. Żółtka utrzeć z cukrem. Białka ubić na sztywną pianę. Do mąki dodać drożdże, żółtka, roztopiony tłuszcz, resztę mleka, cukier wanilinowy, rodzynki i sztywną pianę z białek. Wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia ok. 45 minut. Blachę o średnicy 23 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyrośnięte ciasto przełożyć do formy. Piec w temp. 180°C przez 50 minut.