Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4107
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416163
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2800
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4107
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416163
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2800
Składniki
Margarynę ucieram z cukrem, miodem i żółtkami.
Dodaję mak, lekko podprażone na suchej patelni wiórki kokosowe oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszam. Łączę z pianą z białek.
Podłużną formę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej ciasto. Piekę 40 minut w 180 st. C.
Wyjmuję ciasto na chwilę i polewam je cienkimi strużkami miodu oraz posypuję wiórkami kokosowymi i piekę jeszcze 15 minut