Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta babka z malinami, mleczną czekoladą i malinową glazurą jest rewelacyjna. Pięknie wyrasta, cudownie smakuje i jak przyjdzie ochota na coś pysznego, a mamy mało czasu i mamy maliny to polecam taką babkę.
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 52
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 519
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 684
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 34
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4197
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 52
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 519
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 684
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 34
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4197
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temp pokojowej. Jajka ubić z cukrem i wanilią, dodać płynne składniki: olej, jogurt, sok z cytryny, wymieszać. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Wymieszać krótko do połączenia składników
Formę keksówkę ok 25 cm posmarować masłem i wysypać mąką. Przygotować 150 g malin. Wlać połowę ciasta, posypać połową malin, dodać pozostałe ciasto, maliny i posiekaną nożem zgrubnie mleczną czekoladę. Delikatnie zamieszać z wierzchu np. drugą stroną łyżki. Włożyć od razu do nagrzanego 190 C piekarnika. Piec ok 50 min ( 30 min w temp 190 C i ok 20 min w temp 180 C, do suchego patyczka). Wyjąć z piekarnika, zostawić w formie kilka min, następnie wyjąć i studzić na kratce.
Malinowa glazura Żelatynę zalać wodą i zostawić do napęcznienia. 100 g malin rozgotować z łyżeczką cukru w rondelku. W drugim rondelku zagotować śmietankę z syropem, dodać maliny. Zdjąć z palnika, w wymieszać z żelatyną i zalać pokruszoną białą czekoladę. Po chwili dokładnie wymieszać. Tężejącą glazurą polać babkę, udekorować pozostałymi malinami i miętą.