Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bajaderkowe talarki z bakaliami"
Szybka i smaczna przekąska do piwa.
Odsłon: 1920
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 138
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 45
Gęsty lukier z cytrynową nutą. Idealny do ciast i świątecznych deserów. Świet...
Odsłon: 37
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 138
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 45
Gęsty lukier z cytrynową nutą. Idealny do ciast i świątecznych deserów. Świet...
Odsłon: 37
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej na stolnicę. Trochę wiórków odłóż do dekoracji, resztę zmiel, dodaj do mąki. Dołóż margarynę, cukier oraz jajka. Zagnieć ciasto.
Blachę wyłóż pergaminem. Spód blachy wylep przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz około 45 minut.
Zimne mleko wymieszaj z marmoladą i kakao. Placek wyjmij, lekko przestudź, pokrusz. Okruszki ciasta wymieszaj z bakaliami. Wlej mleko z marmoladą i kakao.
Wymieszaj na jednolitą masę. Rozdziel ją i uformuj grube wałeczki. Obsyp je odłożonymi wiórkami kokosowymi. Każdy osobno zawiń w folię. Włóż na noc do lodówki. Przed podaniem potnij w plasterki.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Babeczki wielkanocne
Desery
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Desery
Mazurek z masą śmietanowo kajmakową
Desery
Sernik bez sera
Babeczki wielkanocne
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchn...
Odsłon: 3
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. Moja propozycja to pyszne, kruche...
Odsłon: 12