Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bajaderkowe talarki z bakaliami"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 388
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 154
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 388
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 154
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej na stolnicę. Trochę wiórków odłóż do dekoracji, resztę zmiel, dodaj do mąki. Dołóż margarynę, cukier oraz jajka. Zagnieć ciasto.
Blachę wyłóż pergaminem. Spód blachy wylep przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz około 45 minut.
Zimne mleko wymieszaj z marmoladą i kakao. Placek wyjmij, lekko przestudź, pokrusz. Okruszki ciasta wymieszaj z bakaliami. Wlej mleko z marmoladą i kakao.
Wymieszaj na jednolitą masę. Rozdziel ją i uformuj grube wałeczki. Obsyp je odłożonymi wiórkami kokosowymi. Każdy osobno zawiń w folię. Włóż na noc do lodówki. Przed podaniem potnij w plasterki.Źródło: Tina