Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach:) Pięknie pachnie miodem i cynamonem:)
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 307
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 307
Składniki
Jajka miksujemy ze szczypta soli. Nie przerywając ucierania dodajemy po kolei cukier, mąkę i sodkę. Wlewamy olej, wsypujemy cynamon, dokładnie mieszamy na gładkie ciasto.
Obieramy banany i kroimy w półplasterki, ( można je skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały), dodajemy do ciasta razem z miodem i aromatem arakowym, delikatnie mieszamy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia bądź smarujemy ją tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Pieczemy godzinę w temperaturze 170-180 st C. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.