Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach:) Pięknie pachnie miodem i cynamonem:)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7620
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2715
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7620
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2715
Składniki
Jajka miksujemy ze szczypta soli. Nie przerywając ucierania dodajemy po kolei cukier, mąkę i sodkę. Wlewamy olej, wsypujemy cynamon, dokładnie mieszamy na gładkie ciasto.
Obieramy banany i kroimy w półplasterki, ( można je skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały), dodajemy do ciasta razem z miodem i aromatem arakowym, delikatnie mieszamy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia bądź smarujemy ją tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Pieczemy godzinę w temperaturze 170-180 st C. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.