Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 30
Dodano: 13.07.2010
Odsłon: 4881
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Jajka miksujemy ze szczypta soli. Nie przerywając ucierania dodajemy po kolei cukier, mąkę i sodkę. Wlewamy olej, wsypujemy cynamon, dokładnie mieszamy na gładkie ciasto.
Obieramy banany i kroimy w półplasterki, ( można je skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały), dodajemy do ciasta razem z miodem i aromatem arakowym, delikatnie mieszamy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia bądź smarujemy ją tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Pieczemy godzinę w temperaturze 170-180 st C. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

princesa116 25 września 2011Zgłoś do usunięcia
Super szybkie i tanie ciacho , rewelacja .....wczoraj upiekłam blachę a dzisiaj został już tylko mały kawałek :):)pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

ANIKA26 14 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
sereberko80 niestety zdjęć jak na razie nie ma gdyż cyfrówka zakończyła swój żywot....Ale od czego mamy wyobraźnię:) ciacho jest pyszne, wilgotne, ma kremowy posmak poprzez banany, urzeka zapachem miodu i cynamonu:) Jaka szkoda że u mnie już śladu po nim nie ma:) Nawet pies mlaskał,żeby pokazać jakie dobre:D Pozdrawiam cieplutko:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 14 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
szkoda, że nie ma zdjęcia, bo brzmi pysznie :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

ANIKA26 14 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Może być standardowa tortownica, a ja sobie zrobiłam w średniej blaszce prostokątnej. Przepraszam, że nie podaje konkretnych wymiarów ale za nic ich nie pamiętam...:-x0 Kto głosował? | Odpowiedz

elasanok 13 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Mam pytanie...jaka blaszka?0 Kto głosował? | Odpowiedz