Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto całkiem nowe, ale pyszne i szybkie w przygotowaniu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11694
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1270
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3023
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11694
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1270
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3023
Składniki
Galaretki cytrynowe rozprowadzić w dwóch szkl. wody gorącej. Wystudzić. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Banany obrać, cztery zetrzeć na tarc, a jeden pokroić w plasterki- pozostawić do dekoracji. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, wystudzić.
Żółtko utrzeć z masłem i cukrem pudrem, połączyć z galaretkami cytrynowymii bananami. Masę wyłożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki na 1 godz. Udekorować bananem w pl astrach. Galaretkę pomarańczową wylać na masę. Odstawić do zastygnięcia.