Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto całkiem nowe, ale pyszne i szybkie w przygotowaniu.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 717
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22743
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15107
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4840
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45347
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 717
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22743
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15107
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4840
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45347
Składniki
Galaretki cytrynowe rozprowadzić w dwóch szkl. wody gorącej. Wystudzić. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Banany obrać, cztery zetrzeć na tarc, a jeden pokroić w plasterki- pozostawić do dekoracji. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, wystudzić.
Żółtko utrzeć z masłem i cukrem pudrem, połączyć z galaretkami cytrynowymii bananami. Masę wyłożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki na 1 godz. Udekorować bananem w pl astrach. Galaretkę pomarańczową wylać na masę. Odstawić do zastygnięcia.