Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto całkiem nowe, ale pyszne i szybkie w przygotowaniu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 648
Składniki
Galaretki cytrynowe rozprowadzić w dwóch szkl. wody gorącej. Wystudzić. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Banany obrać, cztery zetrzeć na tarc, a jeden pokroić w plasterki- pozostawić do dekoracji. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, wystudzić.
Żółtko utrzeć z masłem i cukrem pudrem, połączyć z galaretkami cytrynowymii bananami. Masę wyłożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki na 1 godz. Udekorować bananem w pl astrach. Galaretkę pomarańczową wylać na masę. Odstawić do zastygnięcia.