Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto całkiem nowe, ale pyszne i szybkie w przygotowaniu.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 326
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 326
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Galaretki cytrynowe rozprowadzić w dwóch szkl. wody gorącej. Wystudzić. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Banany obrać, cztery zetrzeć na tarc, a jeden pokroić w plasterki- pozostawić do dekoracji. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, wystudzić.
Żółtko utrzeć z masłem i cukrem pudrem, połączyć z galaretkami cytrynowymii bananami. Masę wyłożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki na 1 godz. Udekorować bananem w pl astrach. Galaretkę pomarańczową wylać na masę. Odstawić do zastygnięcia.