Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne, łatwe i szybkie do zrobienia kruche ciasteczka. Ciasteczka są tak proste w wykonaniu, że z powodzeniem możecie zaangażować w ich robienie dzieci. Idealny dodatek do kawy i jako świąteczny smakołyk.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 348
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 623
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1289
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 348
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 623
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1289
Składniki
Jajka wymieszać z cukrami i szczyptą soli. Dodać olej i przesiać mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Masę wyrobić ręcznie na gładkie ciasto.
Z ciasta wydzielić male porcje (o wielkości orzecha włoskiego) i uformować w owalny kształt, cos w rodzaju ziarna fasoli. Patrz film. Uformowane porcje ciasta układać na blaszce wyłożonej pergaminem i za pomocą widelca odcisnąć na ciasteczkach wzór, lekko ciasteczko spłaszczając.
Ciasteczka piec w dobrze nagrzanym piekarniku, w 180 st C przez około 15 – 20 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Po upieczeniu, ciasteczka wystudzić i udekorować rozpuszczoną czekoladą lub według uznania. Smacznego!