Do góry

Desery Przepis na:

beza pavlova

beza pavlova

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 36

Dodano:

Odsłon: 3139

Na wyjątkowe okazje . Zaskocz gości.

Składniki

  • 6 białek , 340 gram cukru drobnego , łyżeczka octu , 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej .
  • Śmietan 36 procent około 400ml, dowolne owoce ,u mnie brzoskwinie , polewa czekoladowa .
5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywno , dodawać po łyżce cukru , cały czas ubijając aż do całkowitego rozpuszczenia się cukru . Zajęło mi to około 15 minut . Następnie dodać ocet i mąkę ziemniaczaną . Ubić chwilkę .

  2. Piekarnik nagrzać do 170 stopni . Gotową bezę uformować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w okrąg, po środku zrobić wgłębienie na śmietanę . Włożyć do piekarnika i natychmiast zmniejszyć temperaturę do 100 stopni . Bezę suszyłam około 1,5 godziny . Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia w piekarniku .

  3. Śmietanę ubić na sztywno , ja nie dodawałam cukru bo beza jest wystarczająco słodka. Wyłożyć śmietanę na bezę , następnie udekorować owocami i polewą czekoladową .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń