Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 824
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1939
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 824
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1939
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Białka ubić na sztywno , dodawać po łyżce cukru , cały czas ubijając aż do całkowitego rozpuszczenia się cukru . Zajęło mi to około 15 minut . Następnie dodać ocet i mąkę ziemniaczaną . Ubić chwilkę .
Piekarnik nagrzać do 170 stopni . Gotową bezę uformować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w okrąg, po środku zrobić wgłębienie na śmietanę . Włożyć do piekarnika i natychmiast zmniejszyć temperaturę do 100 stopni . Bezę suszyłam około 1,5 godziny . Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia w piekarniku .
Śmietanę ubić na sztywno , ja nie dodawałam cukru bo beza jest wystarczająco słodka. Wyłożyć śmietanę na bezę , następnie udekorować owocami i polewą czekoladową .