Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 246
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 99
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 246
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 99
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Składniki
Białka ubić na sztywno , dodawać po łyżce cukru , cały czas ubijając aż do całkowitego rozpuszczenia się cukru . Zajęło mi to około 15 minut . Następnie dodać ocet i mąkę ziemniaczaną . Ubić chwilkę .
Piekarnik nagrzać do 170 stopni . Gotową bezę uformować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w okrąg, po środku zrobić wgłębienie na śmietanę . Włożyć do piekarnika i natychmiast zmniejszyć temperaturę do 100 stopni . Bezę suszyłam około 1,5 godziny . Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia w piekarniku .
Śmietanę ubić na sztywno , ja nie dodawałam cukru bo beza jest wystarczająco słodka. Wyłożyć śmietanę na bezę , następnie udekorować owocami i polewą czekoladową .