Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, smaczne zdrowe ciasto dobre dla każdego łasucha oraz dla tych którzy unikają glutenu i laktozy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Formę wysmaruj tłuszczem (można też wyłożyć papierem do pieczenia). Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Marchew obierz i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach, odciśnij nadmiar soku. Banana rozgnieć i dodaj do marchwi ,wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj do połączenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piekarnik elektryczny: ok. 180 °C (termoobieg) Czas pieczenia: 50 min. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem, wyłóż kremem, konfiturą lub polej czekoladą ;)