Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, smaczne zdrowe ciasto dobre dla każdego łasucha oraz dla tych którzy unikają glutenu i laktozy.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1142
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5672
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8766
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18198
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1142
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5672
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8766
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18198
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Formę wysmaruj tłuszczem (można też wyłożyć papierem do pieczenia). Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Marchew obierz i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach, odciśnij nadmiar soku. Banana rozgnieć i dodaj do marchwi ,wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj do połączenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piekarnik elektryczny: ok. 180 °C (termoobieg) Czas pieczenia: 50 min. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem, wyłóż kremem, konfiturą lub polej czekoladą ;)