Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czego się nie robi dla prawdziwego kibica!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7780
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7780
Składniki
2-3 dni przed robieniem tortu należy wylać 2 połówki piłki-2 czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej,wlewamy do foremki,obracając oblewamy boki,nadmiar odlewamy,schładzamy,powtarzamy czynność(mnie udało się odlać dopiero za 4 razem)Herb klubowy wycinamy z masy cukrowej przyklejając kolejne elementy jeden na drugi.Po 2-3 wyschną i będą sztywne na tyle aby można je było postawić.Łaty na piłce też robimy z masy cukrowej.
Biszkopt-jajka z cukrem ubijamy,powoli wlewamy olej,mieszamy z mąką,pieczemy w prostokątnej formie,w temp.175*C-przez 45min.,studzimy,kroimy na 3 placki.
2 Palmy ubić,dodawać Nutellę porcjami(według własnego smaku),przełożyć placki i dokładnie obsmarować tort ,pozostałe palmy ubić,połączyć z jajkami ubitymi z cukrem,wymieszać ze spirytusem i aromatem,podzielić i zabarwić
Masę cukrową zabarwić,rozwałkować i obkładać tort,trawę zrobić z kremu.Postawić połówkę piłki na trawie,dokleić drugą,obkleić paskiem masy cukrowej w barwach narodowych,jeszcze tylko napisy i logo i to już koniec.Teraz tylko reakcja kibiców...