Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to sprawdzony przeze mnie przepis.urzywam go do ciast z galaretka,do pieczenia sernika itp.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118156
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8426
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2163
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1550
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118156
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8426
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2163
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1550
Składniki
Zoltka oddzielic od bialek.Do bialek dodac szczypte soli i miksowac a po chwili dodac 1/3 szkl cukru-ubic na sztywna piane.Nastepnie ubic zoltka z pozostalym cukrem powolidodajac po jednej lyzce wody-ubic na sztywna piane.Dodac do ubitych zoltek przesiane przez sito maki i pr.do pieczenia-wymieszac miksrerm na wolnych obrotach na jednolita mase.Na koniec dodac stopniowo piane z bialek i wymieszac drewniana lyzka.Wylozyc do formy i piec w 180 st. przez 30 min.