Desery Przepis na:
Biszkopt

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5
Dodano: 14.09.2010
Odsłon: 2964
Składniki
- maka pszenna, 1 niepelna szklanka
- maka ziemniaczana, 1 czubata lyzka
- jajka, 4
- woda letnia, 6 lyzek
- cukier, 1 niepelna szklanka
- proszek do pieczenia, 1 lyzeczka nieczubata
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Zoltka oddzielic od bialek.Do bialek dodac szczypte soli i miksowac a po chwili dodac 1/3 szkl cukru-ubic na sztywna piane.Nastepnie ubic zoltka z pozostalym cukrem powolidodajac po jednej lyzce wody-ubic na sztywna piane.Dodac do ubitych zoltek przesiane przez sito maki i pr.do pieczenia-wymieszac miksrerm na wolnych obrotach na jednolita mase.Na koniec dodac stopniowo piane z bialek i wymieszac drewniana lyzka.Wylozyc do formy i piec w 180 st. przez 30 min.
Komentarze do przepisu (0)