Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony biszkopt idealny do tortów :))
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5776
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1230
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12426
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5230
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5776
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1230
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12426
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5230
Składniki
Sposób przygotowania: 1). Rozgrzać piekarnik do 200 st. C . 2). Tortownice (w niezaleznosci od wielkosci ) wysmarowac maslem (dno i boki) i obsypac maka !! 3). Białka oddzielić od żółtka i ubić na sztywną pianę. Następnie dodac cukier i zmiksowac następnie dodawac po jednym żółtku az do poloczenia sie skladników, nastepnie stopniowo dodawac make wymieszana z proszkiem do pieczenia i mieszac na najniszych obrotach . Na koniec Biszkopt wymieszac powoli lyzka i przelac do wczesniej przygotowanej tortownicy i wstawic na 180 st. c na 30 min. Jesli chcemy ciemny biszkopt do gotowej masy dodac 2-3 lyzk kakao.