Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony biszkopt idealny do tortów :))
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 676
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1454
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458727
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1742
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 676
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1454
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458727
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1742
Składniki
Sposób przygotowania: 1). Rozgrzać piekarnik do 200 st. C . 2). Tortownice (w niezaleznosci od wielkosci ) wysmarowac maslem (dno i boki) i obsypac maka !! 3). Białka oddzielić od żółtka i ubić na sztywną pianę. Następnie dodac cukier i zmiksowac następnie dodawac po jednym żółtku az do poloczenia sie skladników, nastepnie stopniowo dodawac make wymieszana z proszkiem do pieczenia i mieszac na najniszych obrotach . Na koniec Biszkopt wymieszac powoli lyzka i przelac do wczesniej przygotowanej tortownicy i wstawic na 180 st. c na 30 min. Jesli chcemy ciemny biszkopt do gotowej masy dodac 2-3 lyzk kakao.