Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt jasny zaczerpnięty ze zbiorów Siostry Anastazji i zawsze się udaje :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7940
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1257
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13725
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7940
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1257
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13725
Składniki
Białka jajek ubić na sztywną pianę. Potem dodawać po jednym żółtku i po odrobinie cukru ciągle ucierając. Dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać łyżką lub na małych obrotach miksera. Przelać do formy wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160-180st. około 30-40 minut.