Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze go robię do ciasta z galaretką i na torta...
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Białka ubić na sztywno.Nadal ubijając dodawać po trochu cukier,a następnie po jednym żółtku.Mąkę pszenną wymieszać z mąka ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito.Dodawać po trochę delikatnie mieszając do masy jajecznej.
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Przełożyć ciasto.Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.150*C.Piec 25 minut. RADA: Opada wam biszkopt?!mam dwie rady; nie smarujemy boków blaszki...ciasto będzie miało przyczepność i nie opadnie...a druga; kiedy już biszkopt się upiecze,wyciągamy z pieca trzymamy równolegle nad podłogą blaszkę z ciastem ale nie za wysoko!!! i opuszczamy na podłogę!!!