Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeśli będzie robiony wg przepisu - zawsze uda się
Śledzie ze śliwkami to jedno z tych dań, które od razu kojarzą nam się z Boży...
Odsłon: 91
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 61
Fasola z dynią i wędzonką jest daniem idealnym na ciemny, ponury listopad. Ar...
Odsłon: 45
Przepis na Sałatkę Cezar z oryginalnym sosem na bazie żółtka z dodatkiem anch...
Odsłon: 40
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Śledzie ze śliwkami to jedno z tych dań, które od razu kojarzą nam się z Boży...
Odsłon: 91
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 61
Fasola z dynią i wędzonką jest daniem idealnym na ciemny, ponury listopad. Ar...
Odsłon: 45
Przepis na Sałatkę Cezar z oryginalnym sosem na bazie żółtka z dodatkiem anch...
Odsłon: 40
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Składniki
Ubić pianę z białek z solą (porządnie), dodać cukier i dobrze zmiksować ( około 12-15 minut). Masa białkowo-cukrowa powinna być lśniąca i sztywna. Dodać roztrzepane żółtka, Na koniec do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem i bardzo delikatnie wymieszać. Piec ok 30 min w temp. ok 180 stopni
PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA RZUCIĆ NA BLAT Z WYS. OKOŁO 30-50 CM,