Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt z tą masą zawsze gości w moim domu jak tylko jest rabarbar
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8907
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21866
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 525
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8907
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21866
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 525
Składniki
Biszkopt podzielić na dwie części.Obrany rabarbar kroimy w cienkie plasterki,wkładamy do rondelka, zasypujemy cukrem i cukrem waniliowym.Jak rabarbar wypuści sok gotujemy do momentu rozgotowania.Wcześniej namoczoną żelatynę w 1/2 szkl.zimnej wody dodajemy do gorącego rabarbaru,dokładnie mieszamy.Dodajemy również suchą galaretkę i dżem.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno(,aby się dobrze ubiła musi być zimna)i mieszamy z masą rabarbarową zaraz po jej skrzepnięciu!!,ostudzić,by krem stał się bardziej gęsty.Biszkopt,masa rabarbarowa,biszkopt.Górę placka udekorować bitą śmietaną i płatkami czekoladowymi.