Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt z tą masą zawsze gości w moim domu jak tylko jest rabarbar
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 30
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3523
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 844
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 30
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3523
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 844
Składniki
Biszkopt podzielić na dwie części.Obrany rabarbar kroimy w cienkie plasterki,wkładamy do rondelka, zasypujemy cukrem i cukrem waniliowym.Jak rabarbar wypuści sok gotujemy do momentu rozgotowania.Wcześniej namoczoną żelatynę w 1/2 szkl.zimnej wody dodajemy do gorącego rabarbaru,dokładnie mieszamy.Dodajemy również suchą galaretkę i dżem.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno(,aby się dobrze ubiła musi być zimna)i mieszamy z masą rabarbarową zaraz po jej skrzepnięciu!!,ostudzić,by krem stał się bardziej gęsty.Biszkopt,masa rabarbarowa,biszkopt.Górę placka udekorować bitą śmietaną i płatkami czekoladowymi.