Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej rodzinie nie przepadamy za tradycyjnym makowcem na cieście drożdżowym. Stąd pomysł na otulenie maku biszkoptem.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34137
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1338
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113587
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34137
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1338
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113587
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Białka ubijamy na sztywno dodając powoli cukier, a następnie roztrzepane żółtka. Mase jajeczna łączymy delikatnie z mąka i proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blachę (taką "z pietra piekarnika") wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 13-15 min.
Na blacie (stole) rozkładamy lniana ściereczkę. Gorący biszkopt wyjmujemy z piekarnika, odwracamy do góry nogami na ściereczkę, zdejmujemy papier i gorącą rolujemy. Wystudzone ciasto rozwijamy, równomiernie pokrywamy masa makową i ponownie zwijamy. Dekorujemy wg uznania.