Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasteczka do herbatki ,proste bo piekła je 10 latka :) smacznego
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1450
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1450
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Składniki
Utrzyj czekoladę
Ubij białka na sztywno ze szcztyptą soli.
Dodaj cukier puder i ubijaj dalej.
Następnie dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj.
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i powoli wymieszaj.
Wymieszaj sok z cytryny z wodą i dodaj do ciasta.
Na sam koniec do ciasta porcjami wsypuj czekoladę. Po wymieszaniu łyżką nakładaj ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz je przez ok. 10 min. w 170 stopniach. Po wyjęciu : im dłużej leżą odkryte w pudełku tum są twardsze i tym samym smaczniejsze (wg mnie) ŻYCZĘ SMACZNEGO !! :)