Do góry

Desery Przepis na:

Błyskawiczna stefanka

Błyskawiczna stefanka

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 40

Dodano:

Odsłon: 2814

palce lizać

Składniki

  • herbatniki, 6 paczek
  • żółtka, 3
  • cukier, 0,5 szklanki
  • kakao, 5 dkg
  • masło, 20 dkg
  • orzechy, pare
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Błyskawiczna stefanka

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę, dodając kakao i masło. Na dnie deki (formy keksowej) ułożyć herbatniki posmarować przygotowaną masą na kremie ułożyć kolejną warstwę herbatników docisnąć, układać kolejne warstwy aż do wyczerpania składników. Włożyć do lodówki a kiedy zastygnie polać czekoladą udekorować orzechami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń