Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto idealne do popołudniowej kawki :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31045
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5889
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31045
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5889
Składniki
ciasto: mąka, miód, jajka, masło, cukier waniliowy, cukier, soda - z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec osobno.
krem: galaretkę rozpuścić w szklance gotowanej wody i odstawić do wystygnięcia. schłodzoną śmietanę ubić w trakcie ubijania dodać cukier puder, śmietan-fix i tężejącą galaretkę.
polewa: do rondelka włożyć krówki i mleko. mieszać na wolnym ogniu aż krówki się rozpuszczą.
ciasto I, krem, ciasto II, polewa (na wierzchu można posypać orzechami)