Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto idealne do popołudniowej kawki :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
ciasto: mąka, miód, jajka, masło, cukier waniliowy, cukier, soda - z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec osobno.
krem: galaretkę rozpuścić w szklance gotowanej wody i odstawić do wystygnięcia. schłodzoną śmietanę ubić w trakcie ubijania dodać cukier puder, śmietan-fix i tężejącą galaretkę.
polewa: do rondelka włożyć krówki i mleko. mieszać na wolnym ogniu aż krówki się rozpuszczą.
ciasto I, krem, ciasto II, polewa (na wierzchu można posypać orzechami)