Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Interesująca wariacja na temat pysznych Francuskich ciasteczek. Dodatek do ciasta budyniu nadaje niezwykłego smaku.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 916
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 949
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1699
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14620
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 916
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 949
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1699
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14620
Składniki
Mąkę i proszek budyniowy przesiewamy.Masło rozpuszczamy i studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo w trakcie ubijania dodajemy oba cukry. Do ubitej bezy dodajemy po jednym żółtku. Krótko miksujemy. Do masy dodajemy mąkę , proszek budyniowy i aromat śmietanowy. Krótko miksujemy do połączenia się składników. Do masy dodajemy rozpuszczone masło. Krótko miksujemy. Formę na magdalenki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą(silikonowej nie potrzeba). Nakładamy 3/4 ciasta do formy. Magdalenki pieczemy około 10-12 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga!