Do góry

Desery Przepis na:

Budyniowiec

Budyniowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 2190

Ciasto na biszkopcie o bardzo delikatnym posmaku masy toffi i budyniu. Pychotka:)

Składniki

  • jajka, 5szt
  • mąka tortowa, 0,5szklanki
  • mąka ziemniaczana, 0,5szklanki
  • cukier, 1szklanka
  • budyń śmietankowy, 3szt
  • proszek do pieczenia, 2łyżeczki
  • mleko, 1l
  • śmietan-fix, 2szt
  • ciastka pepitki, 2szt
  • puszka masy krówkowej, 1szt
  • Śmietana 30%, 0,5l
  • cukier puder, 2łyżki
  • garść wiórków kokosowych, 1szt
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Budyniowiec

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy na sztywną pianę, podczas ubijania powoli dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1żółtku,a na koniec mąkę przesianą z proszkiem i budyniem. Pieczemy w temp. 180-190 , ok15-20 minut

  2. Budynie(2szt) gotujemy według przepisu na opakowaniu.Gorący budyń wykładamy na biszkopt. Na budyń układamy ciastka pepitki. Masę krówkową podgrzewamy i gorącą smarujemy ciastka. Studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Rozkładamy na masie .Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń