Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Budyniowiec na kruchym spodzie"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 365
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3898
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1347
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 365
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3898
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1347
Składniki
Kruchy spód: mąkę posiekaj z masłem oraz cukrem. Kiedy powstaną grudki, dodaj skórkę cytrynową, 2 żółtka, sól i kwaśną śmietanę. Szybko zagnieć ciasto. Blachę z wysokim brzegiem wyłóż pergaminem. Spód i brzegi formy wylep ciastem. Włóż je na około 20 minut do lodówki.
Masa: proszek budyniowy połącz z pozostałymi 2 żółtkami oraz szklanką mleka. Resztę mleka zagotuj. Wlej rozmieszany budyń. Gotuj jeszcze minutę, mieszając, aż masa zgęstnieje.
Wyłóż ją na kruchy spód. Rabarbar oczyść, opłucz, potnij na duże kawałki. Ułóż je na masie budyniowej. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz ok. 50 minut.Źródło: Tina