Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Budyniowiec na kruchym spodzie"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13636
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13636
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Składniki
Kruchy spód: mąkę posiekaj z masłem oraz cukrem. Kiedy powstaną grudki, dodaj skórkę cytrynową, 2 żółtka, sól i kwaśną śmietanę. Szybko zagnieć ciasto. Blachę z wysokim brzegiem wyłóż pergaminem. Spód i brzegi formy wylep ciastem. Włóż je na około 20 minut do lodówki.
Masa: proszek budyniowy połącz z pozostałymi 2 żółtkami oraz szklanką mleka. Resztę mleka zagotuj. Wlej rozmieszany budyń. Gotuj jeszcze minutę, mieszając, aż masa zgęstnieje.
Wyłóż ją na kruchy spód. Rabarbar oczyść, opłucz, potnij na duże kawałki. Ułóż je na masie budyniowej. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz ok. 50 minut.Źródło: Tina