Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedrogie, łatwe w przygotowaniu i bardzo syte ciasto na biszkopcie z kremem o smaku cappuccino.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1760
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1539
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1502
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1838
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1760
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1539
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1502
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1838
Składniki
BISZKOPT- Całe jajka ubić z cukrami i dodać mąkę, kakao i proszek. Wylać na blechę i piec ok 15-20 min. Po upieczeniu ciasto przekroić na pół i można nasączyć np. wodą z cukrem i cytryną.
KREM- Jedna szklankę mleka zagotować z cukrem i cuk. waniliowym. Drugą szklankę mleka wymieszać z mąką i budyniem i wlać do gotujacego się mleka. Powstanie bardzo gęsty budyń. Budyń ostudzić aż będzie zimny i zmiksować go z margaryną aż powsanie krem. Następnie dodać kawę cappuccino.
Gotowy kem wyłożyć na jedą część ciasta i przykyć drugą. Połowę czekolady można rozpuścić z masłem i polać ciasto a resztę czekolady zetrzeć na wiórki i posypać lub całość posypać czekoladowymi wiórkami.