Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10817
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3475
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2529
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10817
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3475
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2529
Składniki
Jaja sparzyc, odziecic bialaka od żółtek. Do bialek dodac cukier i ubic sztywna piane, dodac żółtka i wymieszac delikatnie.Dodac do masy jajecznej make proszek i kakao. Delikatnie ale dokladnie wymieszac. Piec na duzej blaszce (25*33cm) wylozonej paierem do pieczenia ok 20 minut.
Budyn ugotowac w dwoch szklankach mleka i pozostawiac do ostygniecia. Galaretki rozpuscic w 3 szkalnkach wody i pozostawic do ostygniecia. Brzoskwinie pokroic w kostke.
Wystudzony budyn utrzec z margaryna na gladka mase. Dodac krem czekoladowy, mleko w proszku i aromat rumowy. Dokladnie utrzec. Dodac wodke i wymieszac.
Biszkopt lekko nasaczyc sokiem z brzoskwin, Rozlożyc krem i wyrownac powierzchnie. Rozłozyc pokrojone brzoskwinie i zalac tezejaca ale nie płynna galaretka. Wstawic do lodówki najlepiej na noc a przynajmniej na trzy godziny :):)
Smacznego