Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio jednak postanowiłam zrobić właśnie wersję bez pieczenia tego popularnego ciasta. Co mogę o niej powiedzieć. Chałwowca bez pieczenia przygotowuje się jeszcze szybciej niż jego popularna wersję pieczoną. Krem budyniowy zastąpiłam kremem śmietanowym przez co zaoszczędziłam sporo czasu. Ciasto pieczone zostało w wersji bez pieczenia zastąpione herbatnikami. W sumie chałwowiec bez pieczenia okazał się sporym hitem u mnie w domu.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 989
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4613
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1257
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 989
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4613
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1257
Składniki
Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Chałwę kruszę. Dodaje do kremu. Mieszam. Herbatniki układam w trzech rzędach po cztery herbatniki. Smaruję 1/3 kremu. Układam ponownie herbatniki. Smaruję ponownie 1/3 kremu. Układam ponownie herbatniki. Do pozostałego kremu dodaje suchy mak. Mieszam. Pozostały krem smaruję na wierzchu ciasta. Ciasto chłodzę w lodówce przez co najmniej dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga!