Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio jednak postanowiłam zrobić właśnie wersję bez pieczenia tego popularnego ciasta. Co mogę o niej powiedzieć. Chałwowca bez pieczenia przygotowuje się jeszcze szybciej niż jego popularna wersję pieczoną. Krem budyniowy zastąpiłam kremem śmietanowym przez co zaoszczędziłam sporo czasu. Ciasto pieczone zostało w wersji bez pieczenia zastąpione herbatnikami. W sumie chałwowiec bez pieczenia okazał się sporym hitem u mnie w domu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3322
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1371
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2120
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3322
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1371
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2120
Składniki
Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Chałwę kruszę. Dodaje do kremu. Mieszam. Herbatniki układam w trzech rzędach po cztery herbatniki. Smaruję 1/3 kremu. Układam ponownie herbatniki. Smaruję ponownie 1/3 kremu. Układam ponownie herbatniki. Do pozostałego kremu dodaje suchy mak. Mieszam. Pozostały krem smaruję na wierzchu ciasta. Ciasto chłodzę w lodówce przez co najmniej dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga!