Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące kostki owsiane z miodem i bakaliami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4391
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 80
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 100
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 422
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4391
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 80
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 100
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 422
Składniki
60 min. Sztuka: 70 kcal.
Suszone morele, śliwki i migdały pokrój na kawałki. Przełóż do miski. Dodaj płatki owsiane, rodzynki, żurawinę, pestki i sezam. Dolej miód, mleko oraz oliwę. Wyrób na jednolitą kleistą masę. Jeśli masa będzie zbyt sucha, dodaj jeszcze trochę miodu i mleka.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Nałóż na nią przygotowaną masę. Rozsmaruj szpatułką na cienki placek.
Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C. Piecz ok. 45 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Gotowy placek odstaw do wystudzenia. Kiedy zupełnie ostygnie, potnij go na 30 niewielkich kawałków.Źródło: Naj