Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące kostki owsiane z miodem i bakaliami"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113054
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 577
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113054
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 577
Składniki
60 min. Sztuka: 70 kcal.
Suszone morele, śliwki i migdały pokrój na kawałki. Przełóż do miski. Dodaj płatki owsiane, rodzynki, żurawinę, pestki i sezam. Dolej miód, mleko oraz oliwę. Wyrób na jednolitą kleistą masę. Jeśli masa będzie zbyt sucha, dodaj jeszcze trochę miodu i mleka.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Nałóż na nią przygotowaną masę. Rozsmaruj szpatułką na cienki placek.
Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C. Piecz ok. 45 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Gotowy placek odstaw do wystudzenia. Kiedy zupełnie ostygnie, potnij go na 30 niewielkich kawałków.Źródło: Naj