Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące kostki owsiane z miodem i bakaliami"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 709
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1016
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2034
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 709
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1016
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2034
Składniki
60 min. Sztuka: 70 kcal.
Suszone morele, śliwki i migdały pokrój na kawałki. Przełóż do miski. Dodaj płatki owsiane, rodzynki, żurawinę, pestki i sezam. Dolej miód, mleko oraz oliwę. Wyrób na jednolitą kleistą masę. Jeśli masa będzie zbyt sucha, dodaj jeszcze trochę miodu i mleka.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Nałóż na nią przygotowaną masę. Rozsmaruj szpatułką na cienki placek.
Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C. Piecz ok. 45 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Gotowy placek odstaw do wystudzenia. Kiedy zupełnie ostygnie, potnij go na 30 niewielkich kawałków.Źródło: Naj