Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciabatka z rozmarynem"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415455
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415455
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Składniki
Mąkę przesiej, mieszaj, wlewając stopniowo 200 ml gorącej wody. Dodaj sól i cukier, wkrusz drożdże, zagniataj, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk i będzie gładkie.
Uformuj kulę, wierzch posmaruj oliwą. Przykryj lnianą ściereczką, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ciasto ma podwoić swoją objętość).
Żurawinę namocz w wodzie. Osącz. Dodaj do wyrośniętego ciasta, zagnieć. Podziel na pół.Każdą część rozciągnij, uformuj dwa wałki. Na środku zrób nacięcie, włóż gałązki świeżego rozmarynu.
Ciabatki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz 30 min w 200°C.
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie