Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciabatka z rozmarynem"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2114
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3255
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1317
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2063
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2114
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3255
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1317
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2063
Składniki
Mąkę przesiej, mieszaj, wlewając stopniowo 200 ml gorącej wody. Dodaj sól i cukier, wkrusz drożdże, zagniataj, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk i będzie gładkie.
Uformuj kulę, wierzch posmaruj oliwą. Przykryj lnianą ściereczką, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ciasto ma podwoić swoją objętość).
Żurawinę namocz w wodzie. Osącz. Dodaj do wyrośniętego ciasta, zagnieć. Podziel na pół.Każdą część rozciągnij, uformuj dwa wałki. Na środku zrób nacięcie, włóż gałązki świeżego rozmarynu.
Ciabatki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz 30 min w 200°C.
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie