Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciabatka z rozmarynem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13548
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 880
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13548
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 880
Składniki
Mąkę przesiej, mieszaj, wlewając stopniowo 200 ml gorącej wody. Dodaj sól i cukier, wkrusz drożdże, zagniataj, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk i będzie gładkie.
Uformuj kulę, wierzch posmaruj oliwą. Przykryj lnianą ściereczką, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ciasto ma podwoić swoją objętość).
Żurawinę namocz w wodzie. Osącz. Dodaj do wyrośniętego ciasta, zagnieć. Podziel na pół.Każdą część rozciągnij, uformuj dwa wałki. Na środku zrób nacięcie, włóż gałązki świeżego rozmarynu.
Ciabatki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz 30 min w 200°C.
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie