Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciabatka z rozmarynem"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Składniki
Mąkę przesiej, mieszaj, wlewając stopniowo 200 ml gorącej wody. Dodaj sól i cukier, wkrusz drożdże, zagniataj, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk i będzie gładkie.
Uformuj kulę, wierzch posmaruj oliwą. Przykryj lnianą ściereczką, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ciasto ma podwoić swoją objętość).
Żurawinę namocz w wodzie. Osącz. Dodaj do wyrośniętego ciasta, zagnieć. Podziel na pół.Każdą część rozciągnij, uformuj dwa wałki. Na środku zrób nacięcie, włóż gałązki świeżego rozmarynu.
Ciabatki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz 30 min w 200°C.
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie