Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciabatka z rozmarynem"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 641
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 790
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 654
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 59
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 641
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 790
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 654
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 59
Składniki
Mąkę przesiej, mieszaj, wlewając stopniowo 200 ml gorącej wody. Dodaj sól i cukier, wkrusz drożdże, zagniataj, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk i będzie gładkie.
Uformuj kulę, wierzch posmaruj oliwą. Przykryj lnianą ściereczką, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ciasto ma podwoić swoją objętość).
Żurawinę namocz w wodzie. Osącz. Dodaj do wyrośniętego ciasta, zagnieć. Podziel na pół.Każdą część rozciągnij, uformuj dwa wałki. Na środku zrób nacięcie, włóż gałązki świeżego rozmarynu.
Ciabatki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz 30 min w 200°C.
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie