Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35620
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1181
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5958
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35620
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1181
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5958
Składniki
Ubijcie w garnku 3 całe jaja ze szklanką cukru następnie dodajcie mąkę i wymieszajcie. Dodajcie jabłka pokrojone w kostkę (kto ma, a kto nie ma, niech doda rodzynki ).
Blachę należy wysmarować margaryną, obsypać bułką tartą i łyżką wlewać ciasto. Piec w temp. 180-200 stopni , a po upieczeniu jeszcze ciepłe krajać na kwadratowe lub prostokątne ciasteczka. Posypać cukrem pudrem.