Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2790
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3345
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2790
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3345
Składniki
Podgrzej piekarnik do temperatury 180 C i natłuść dużą blache.
Rozprowadź na talerzu wiórki kokosowe. W misce utrzyj drewnianą łyżką masło lub margarynę, cukier oraz esencję waniliową, by powstała lekka i puszysta masa.
Dodaj przesianą mąkę, drożdże w proszku i kakao, a następnie wyrób gładkie ciasto.
Podziel ciasto na szesnaście porcji i z każdej uformuj kulkę. Delikatnie obtocz je w wiórkach kokosowych, a następnie spłaszcz w dłoniach. Potem ułóż ciasteczka na blasze, pozostawiając między nimi spore odległości.
Przekrój wiśnie i umieść każdą połówkę pośrodku ciasteczka. Piecz je przez 12 minut, aż stwardnieją, a przed podaniem dobrze je ostudź.