Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13666
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1566
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15132
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6207
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13666
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1566
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15132
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6207
Składniki
Podgrzej piekarnik do temperatury 180 C i natłuść dużą blache.
Rozprowadź na talerzu wiórki kokosowe. W misce utrzyj drewnianą łyżką masło lub margarynę, cukier oraz esencję waniliową, by powstała lekka i puszysta masa.
Dodaj przesianą mąkę, drożdże w proszku i kakao, a następnie wyrób gładkie ciasto.
Podziel ciasto na szesnaście porcji i z każdej uformuj kulkę. Delikatnie obtocz je w wiórkach kokosowych, a następnie spłaszcz w dłoniach. Potem ułóż ciasteczka na blasze, pozostawiając między nimi spore odległości.
Przekrój wiśnie i umieść każdą połówkę pośrodku ciasteczka. Piecz je przez 12 minut, aż stwardnieją, a przed podaniem dobrze je ostudź.