Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1799
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1564
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1532
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1961
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1799
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1564
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1532
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1961
Składniki
Podgrzej piekarnik do temperatury 180 C i natłuść dużą blache.
Rozprowadź na talerzu wiórki kokosowe. W misce utrzyj drewnianą łyżką masło lub margarynę, cukier oraz esencję waniliową, by powstała lekka i puszysta masa.
Dodaj przesianą mąkę, drożdże w proszku i kakao, a następnie wyrób gładkie ciasto.
Podziel ciasto na szesnaście porcji i z każdej uformuj kulkę. Delikatnie obtocz je w wiórkach kokosowych, a następnie spłaszcz w dłoniach. Potem ułóż ciasteczka na blasze, pozostawiając między nimi spore odległości.
Przekrój wiśnie i umieść każdą połówkę pośrodku ciasteczka. Piecz je przez 12 minut, aż stwardnieją, a przed podaniem dobrze je ostudź.