Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka sa pyszne i swietnie nadaja sie do przechowywania.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 789
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22830
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15251
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4950
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 789
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22830
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15251
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4950
Składniki
Maslo z cukrem i cukier waniliowym ucieramy na puszysty krem, pod koniec dodajac zoltko. Przesiewamy do masy mąkę i dodajemy posiekane orzechy. Zagniatamy gladkie ciasto, ktore dzielimy na dwie porcje, zawijamy w folie aluminiowa i odkladamy do lodowki. Po 2 godzinach wyjmujemy kolejo kazda porcje ciasta in rozwalkowujemy na placek grubosci 3-4 cm. Wycinamy z plackow rowne kwadraciki lub prostokaty. Ukladamy je na blasze i pieczemy 12 minut w temperaturze 180-190 stopni. Po ostudzeniu polowe ciastek smarujemy konfitura, przykrywamy drugim ciastkiem, a wierzch polewamy polewa czekoladowa i posypujemy orzechami. Ciasteczka mozna tez po wystudzeniu posypac cukrem pudrem.