Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka sa pyszne i swietnie nadaja sie do przechowywania.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1413
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 428
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1413
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 428
Składniki
Maslo z cukrem i cukier waniliowym ucieramy na puszysty krem, pod koniec dodajac zoltko. Przesiewamy do masy mąkę i dodajemy posiekane orzechy. Zagniatamy gladkie ciasto, ktore dzielimy na dwie porcje, zawijamy w folie aluminiowa i odkladamy do lodowki. Po 2 godzinach wyjmujemy kolejo kazda porcje ciasta in rozwalkowujemy na placek grubosci 3-4 cm. Wycinamy z plackow rowne kwadraciki lub prostokaty. Ukladamy je na blasze i pieczemy 12 minut w temperaturze 180-190 stopni. Po ostudzeniu polowe ciastek smarujemy konfitura, przykrywamy drugim ciastkiem, a wierzch polewamy polewa czekoladowa i posypujemy orzechami. Ciasteczka mozna tez po wystudzeniu posypac cukrem pudrem.