Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podgryzanie najzdrowszych ciasteczek jakie udało mi się stworzyć, może wg kaloryczności nie ma rewelacji, bo bakalie są dość kaloryczne ale jeśli zależy nam na zdrowych słodyczach dla siebie i dzieci to koniecznie musicie je wypróbować.
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 76
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 112
Prosty świąteczny deser. Bez cukru. Bez mleka i glutenu.
Odsłon: 9
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 76
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 112
Prosty świąteczny deser. Bez cukru. Bez mleka i glutenu.
Odsłon: 9
Składniki
Mleko kokosowe przelewamy do rondelka i podgrzewamy, aby było mocno ciepłe (ale nie gotujemy!). Do większej miski wsypujemy płatki i zalewamy mlekiem kokosowym, po dokładnym wymieszaniu odstawiamy na pół godziny
Po tym czasie dodajemy rozdrobione bakalie oraz mąkę wymieszaną z przyprawą korzenną. Mieszamy ręką do połączenia składników, wilgotną ręką bierzemy kawałek ciasta i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia kulki wielkości orzechów włoskich, lekko spłaszczając. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok. 25 minut.