Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łudząco podobne do francuskich, ale mniej pracochłonne. Ciasteczka tanie i robione z produktów, które zawsze są w domu.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2632
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 265
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9536
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1012
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2632
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 265
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9536
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1012
Składniki
z margaryny, mąki i piwa zagniatamy ciasto. Wstawiamy przykryte na kilka godzin do lodówki- ja zostawiam w lodówce na całą noc.
Ciasto dzielimy na 3-4 części. Każdą wałkujemy- w zależności jak kto lubi- na grubość ok.2mm, kroimy w kwadraty, na środek kładziemy nadzienie, smarujemy brzegi wodą, składamy w trojkąty. Kładziemy na wysmarowaną blachę i pieczemy w ok.160 stopniach przez ok.10-15 minut aż się zrumienią. Po upieczeniu lukrujemy.
Z tej porcji wychodzi ok.50-60 sztuk.