Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 104
Dodano: 13.02.2011
Odsłon: 8186
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
z margaryny, mąki i piwa zagniatamy ciasto. Wstawiamy przykryte na kilka godzin do lodówki- ja zostawiam w lodówce na całą noc.
Ciasto dzielimy na 3-4 części. Każdą wałkujemy- w zależności jak kto lubi- na grubość ok.2mm, kroimy w kwadraty, na środek kładziemy nadzienie, smarujemy brzegi wodą, składamy w trojkąty. Kładziemy na wysmarowaną blachę i pieczemy w ok.160 stopniach przez ok.10-15 minut aż się zrumienią. Po upieczeniu lukrujemy.
Z tej porcji wychodzi ok.50-60 sztuk.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

ola100 14 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
bardzo dobre mozna zrobic rogaliki male tez super.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Yoanna 14 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Proste, nie wymagające wielu składników. Wypróbuje- do ulubionych!0 Kto głosował? | Odpowiedz