Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio bardzo lubię ciastka z dodatkiem płatków owsianych lub otrębów. Są pyszne, no i oczywiście zdrowsze niż np. ciastka kruche. Ponieważ miałam akurat zapas marchewki w domu postanowiłam ja wykorzystać. Mój M. w przeciwieństwie do mnie, nie lubi ciasta marchewkowego w którym jest dużo cynamonu, dlatego wpadłam na pomysł ciasteczek. Ciastka wyszły mięciutkie bardzo puszyste, naprawdę pyszne. Marchewka i migdały doskonale się ze sobą komponują. Polecam wszystkim miłośniką ciasta marchewkowego. Ps. Jeśli ktoś lubi bardzo słodkie wypieki polecam zwiększyć nieco ilość cukru
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2368
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3530
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4328
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74415
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2368
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3530
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4328
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74415
Składniki
Płatki owsiane wymieszać z mąką, cynamonem, proszkiem do pieczenia oraz sodą. W misce utrzeć za pomocą miksera masło z cukrami. Dodać jajka. Miksować , aż wszystko się dobrze połączy. Dodać suche składniki i połączyć wszystko dokładnie. Na końcu dodać marchewkę i migdały. Zmiksować całość na niskich obrotach. Ciasto powinno być dość lepkie.
Z gotowego ciasta formować placki o średnicy około 5 cm. Wykładać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piec w 180C przez ok 15 minut w termo-obiegu, aż ciastka się lekko zarumienią.