Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche serowe ciasteczka z jabłkiem w środku. Nie za słodkie, idealne w sezonie jabłkowym.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 274
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 658
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 970
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 274
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 658
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 970
Składniki
1. Jabłka obieramy i kroimy na drobne ćwiarteczki, posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym.
2. Twaród dobrze rozdrabniamy lub przeciskamy przez praskę. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło, twaróg i sól. Zagniatamy ciasto i formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę.
Rozwałkowujemy cienki placek (ok 3mm), wykrawamy krążki, na każdym układamy jabłuszko i zginamy na pół. Pieczemu ok 20 minut w temp 180’C. Po wystudzeniu posypujemy solidnie cukrem pudrem.