Desery Przepis na:
Ciastka serowe z jabłkiem

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 170
Dodano: 06.09.2016
Odsłon: 11564
Składniki
- 25dag białego półtłustego twarogu
- 25dag mąki
- 20dag zimnego masła
- cynamon
- szczypta soli
- 3 kwaśne jabłka
- cukier waniliowy
- cukier puder
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
1. Jabłka obieramy i kroimy na drobne ćwiarteczki, posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym.
-
2. Twaród dobrze rozdrabniamy lub przeciskamy przez praskę. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło, twaróg i sól. Zagniatamy ciasto i formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę.
-
Rozwałkowujemy cienki placek (ok 3mm), wykrawamy krążki, na każdym układamy jabłuszko i zginamy na pół. Pieczemu ok 20 minut w temp 180’C. Po wystudzeniu posypujemy solidnie cukrem pudrem.
Komentarze do przepisu (0)