Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, słodkie ciastka, może i pracochłonne ale warte trudu :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12319
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5362
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12319
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5362
Składniki
CIASTO: Mąkę, 100g cukru, 100g masła i jajko łączymy ze sobą i wyrabiamy gładkie ciasto. Zawijamy w folię i schładzamy w lodówce przez 30 minut. Rozwałkowujemy na grubość około 5 mm, ciasto powinno być cienkie. Wycinamy kółka i wkładamy do foremek (ja użyłam silikonowych do muffinów). Pieczemy 15-20 w 180''
Do garnka wrzucamy 20g masła, 50g cukru i 60 mil mleka. Gotujemy na ogniu często mieszając aż masa zgęstnieje i nabierze złotawego koloru.
Do garnka wrzucamy czekoladę, resztę masła i mleka i gotujemy aż czekolada się rozpuści i powstanie masa.
Banana kroimy w cienkie plastry. Układamy po plasterku na dnie ciastka,następnie nakładamy łyżeczkę toffi, ponownie nakładamy plasterek banana i na to łyżeczkę czekolady. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut.