Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29648
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9658
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2151
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4142
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 855
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29648
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9658
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2151
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4142
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 855
Składniki
Upiec biszkopt z 5 jaj.
Ugotować budyń i zimny zmiksować z margaryną. Mleko skondensowane słodzone ugotować.
Na upieczony zimny biszkopt(nasączony) kładziemy 1/2 porcji kremu, na krem kładziemy herbatniki(jeden przy drugim). Na herbatniki kładziemy mleko skondensowane, na mleko znów herbatniki, a na herbatniki resztę kremu i znów herbatniki. Na koniec kładziemy ubitą śmietanę kremówkę (30°) 1/2 litra + śmietankę FIX + 2 łyżki cukru pudru. Bitą śmietaną smarujemy wierzch i boki. Posypujemy startą gorzką czekoladą.
SMACZNEGO!!!