Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie i smaczne doskonały deser na każdą okazje
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11913
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1312
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3704
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11913
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1312
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3704
Składniki
Oddzielic białka od żółtek ubic na sztywno dodając stopniowo cukier, potem dalej ubijając dodac żółtka. Odstawic mikser przesiac mąkę i proszek do pieczenia delikatnie wymieszac wylac do tortownicy wyłożone j papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160-170 stopni około 25-30 minut.
Masło utrzeć z 5 dag cukru pudru na puszysto, dodac zmiksowane banany (jeden zostawic cały do dekoracji). Banany po obraniu skropic sokiem z cytryny żeby nie robiły sie czarne. Na koniec dodać sztywniejącą galaretke cytrynowa rozpuszczona z żelatyną w szklance wody. wymieszana dokładnie mase wylac na biszkpt (wyłóżyć tortownice folia aluminiowa tak zeby wystawała z każdej strony i na folii umiescic biszkopt wtedy masa nam sie nie rozpłynie zanim zastygnie). Wstawic do chłodzenia do lodówki ( ja wrzucam do zamrażalnika i czesto zaglądam po około 10-15 minutach można nakładac kolejną warstwe).
Schłodzoną śmietane ubic na sztywno dodac cukier puder, zmiksowane maliny i rozpuszczoną w szklance wody tężejącą galaretkę malinową. Wylac na mase bananow i wstawic do lodówki, kiedy masa zacznie tężeć pokroic banana można też zostawic sobie kilka malin, i u łożyć to na masie malinowej. Zalac galaretką pomarańczową rozpuszczoną w 400 ml. wody, i znowu wstawic do schłodzenia. Gdy galaretka zastygnie można kroic i podawac gościom:) Smacznego