Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto biszkoptowe"
Białka i 30 g cukru ubijamy na sztywną pianę. Miksując, stopniowo dodajemy żółtka i resztę cukru, a pod koniec skórkę z cytryny, cukier waniliowy i przesianą mąkę.
Ciasto przelewamy do natłuszczonej i wysypanej mąką brytfanny. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180oC.
Biszkopt wyjmujemy i przekrawamy. Dolną część smarujemy konfiturą porzeczkową lub dżemem z porzeczek, przykrywamy górną częścią. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Napełniamy nią szprycę do dekoracji tortów, worek cukierniczy lub torebkę foliową z obciętym rożkiem. Biszkopt kroimy na kawałki. Dekorujemy bitą śmietaną.
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji około 1 zł
Wartość odżywcza 1 porcji 315 kcal Białko 9,2 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 74 gŹródło: Rewia
Wypieki z ciasta biszkoptowego mają duże zastosowanie w gospodarstwie domowym...
Odsłon: 20930
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 21
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 59
Wrapy to sprawdzony pomysł na letni, szybki obiad. Są uwielbiane przez wszyst...
Odsłon: 111
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 178
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 106
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 21
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 59
Wrapy to sprawdzony pomysł na letni, szybki obiad. Są uwielbiane przez wszyst...
Odsłon: 111
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 178
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 106
Składniki
Białka i 30 g cukru ubijamy na sztywną pianę. Miksując, stopniowo dodajemy żółtka i resztę cukru, a pod koniec skórkę z cytryny, cukier waniliowy i przesianą mąkę.
Ciasto przelewamy do natłuszczonej i wysypanej mąką brytfanny. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180oC.
Biszkopt wyjmujemy i przekrawamy. Dolną część smarujemy konfiturą porzeczkową lub dżemem z porzeczek, przykrywamy górną częścią. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Napełniamy nią szprycę do dekoracji tortów, worek cukierniczy lub torebkę foliową z obciętym rożkiem. Biszkopt kroimy na kawałki. Dekorujemy bitą śmietaną.
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji około 1 zł
Wartość odżywcza 1 porcji 315 kcal Białko 9,2 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 74 gŹródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Ciasto "Och i Ach"
Desery
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Ciasto "Och i Ach"
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 2
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Dzisiaj upiekłam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu placek śliwkowy. Pl...
Odsłon: 85