Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto biszkoptowe"
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 584
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 650
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 372
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 584
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 650
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 372
Składniki
Białka i 30 g cukru ubijamy na sztywną pianę. Miksując, stopniowo dodajemy żółtka i resztę cukru, a pod koniec skórkę z cytryny, cukier waniliowy i przesianą mąkę.
Ciasto przelewamy do natłuszczonej i wysypanej mąką brytfanny. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180oC.
Biszkopt wyjmujemy i przekrawamy. Dolną część smarujemy konfiturą porzeczkową lub dżemem z porzeczek, przykrywamy górną częścią. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Napełniamy nią szprycę do dekoracji tortów, worek cukierniczy lub torebkę foliową z obciętym rożkiem. Biszkopt kroimy na kawałki. Dekorujemy bitą śmietaną.
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji około 1 zł
Wartość odżywcza 1 porcji 315 kcal Białko 9,2 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 74 gŹródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Babka Oreo
Desery
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Desery
Babka cytrynowo-pomarańczowa
Desery
BABKA MARMURKOWA z masłem - pyszna i łatwa w przygotowaniu
Babka Oreo
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci...
Odsłon: 1809
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Bardzo smaczna szarlotka na krucho-drozdzowym, wyjątkowo delikatnym i mięciu...
Odsłon: 588