Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis, można używać zarówno świeżych, jak i mrożonych borówek
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 124
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2809
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2359
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 124
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2809
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2359
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 175 °C, wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i odstaw na bok. Ubij mikserem masło, cukier i wanilię ok. 3 minut. Dodawaj po kolei jajka i stopniowo wsypuj mąkę z proszkiem i solą aż masa będzie zupełnie gładka. Następnie wymieszaj jagody z sokiem z cytryny i łyżeczką mąki i dodaj do ciasta. Piecz ok. 1godz. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.