Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis, można używać zarówno świeżych, jak i mrożonych borówek
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 953
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 953
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4043
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 175 °C, wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i odstaw na bok. Ubij mikserem masło, cukier i wanilię ok. 3 minut. Dodawaj po kolei jajka i stopniowo wsypuj mąkę z proszkiem i solą aż masa będzie zupełnie gładka. Następnie wymieszaj jagody z sokiem z cytryny i łyżeczką mąki i dodaj do ciasta. Piecz ok. 1godz. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.