Do góry

Desery Przepis na:

CIASTO BUDYNIOWO - JABŁKOWE

CIASTO BUDYNIOWO - JABŁKOWE

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 3666

PO PROSTU PALCE LIZAĆ....

Składniki

  • jabłka (antonówki), 1kg
  • masło, 1 kostka
  • Jaja, 4 sztuki
  • cukier, 12 szklanki
  • Mąka pszenna, 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana, 1 szklanka
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • budyń waniliowy, 2 szt na 34 litra mleka
  • mleko, 1 litr
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
CIASTO BUDYNIOWO - JABŁKOWE

Przygotowanie

  1. Obrane jabłka utrzeć na tartce o dużych oczkach, margarynę lub masło utrzeć ze szklanką cukru i żółtkami na puch. Nadal ucierając powoli wsypywać mąkę ziemniaczaną z pszenną i proszkiem do pieczenia. Następnie ostrożnie wymieszać z pianą z białek. Budyń z obu opakowań ugotować na litrze mleka dodając pozostały cukier. 34 ciasta wyłożyć do natłuszczonej blachy posypanej tartą bułką . Na nim rozłożyć kolejno warstwę jabłek , gorący budyń i resztę ciasta. Piec 50 minut w temp. 180stopni . Można polać polewą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

banek1 28 lutego 2008 12 szklanek cukru???????? 34 litra mleka?????To jest przepis chyba dla wojska!!!!hahahaha

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń