Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Obrane jabłka utrzeć na tartce o dużych oczkach, margarynę lub masło utrzeć ze szklanką cukru i żółtkami na puch. Nadal ucierając powoli wsypywać mąkę ziemniaczaną z pszenną i proszkiem do pieczenia. Następnie ostrożnie wymieszać z pianą z białek. Budyń z obu opakowań ugotować na litrze mleka dodając pozostały cukier. 34 ciasta wyłożyć do natłuszczonej blachy posypanej tartą bułką . Na nim rozłożyć kolejno warstwę jabłek , gorący budyń i resztę ciasta. Piec 50 minut w temp. 180stopni . Można polać polewą
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

banek1 28 lutego 2008Zgłoś do usunięcia
12 szklanek cukru???????? 34 litra mleka?????To jest przepis chyba dla wojska!!!!hahahaha0 Kto głosował? | Odpowiedz