Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto cappuccino z likierem"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6095
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6095
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Mieszaj, dodając po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlej do formy 25x36 cm. Piecz 25 min w 180°C.
Krem: schłodzoną kremówkę ubij. Wsyp cappuccino, zmiksuj. Ostudzony biszkopt mocno nasącz ajerkoniakiem, posmaruj kremem. Udekoruj np. posypką czekoladową.
<strong>Przepis przysłała Danuta Piecyk z Goździkowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie