Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto cappuccino z likierem"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 917
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1856
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6409
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 917
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1856
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6409
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Mieszaj, dodając po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlej do formy 25x36 cm. Piecz 25 min w 180°C.
Krem: schłodzoną kremówkę ubij. Wsyp cappuccino, zmiksuj. Ostudzony biszkopt mocno nasącz ajerkoniakiem, posmaruj kremem. Udekoruj np. posypką czekoladową.
<strong>Przepis przysłała Danuta Piecyk z Goździkowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie