Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto cappucino

Ciasto cappucino

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 281

Dodano:

Odsłon: 35823

Delikatne, klasyczne...baaardzo dobre :)

Składniki

  • Ciasto I
  • 4 jajka
  • 3/4szkl. cukru
  • 3/4szkl. mąki
  • 1 płaska łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Ciasto II
  • 20 dkg kokosów
  • 7 białek
  • 1 szkl. cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sok z połowy cyrtyny
  • Masa
  • 7 żółtek
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • cukier waniliowy
  • budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 3 szkl. mleka
  • 3/4 szkl. cukru / 1,5 kostki masła lub margaryny
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto cappucino

Przygotowanie

  1. Ciasto I
    Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka, na końcu proszek do pieczenia, mąkę i kakao.
    Upiec takie dwa placki.

    Ciasto II
    Białka ubić na sztywno, dodać cukier i resztę składników.

  2. Masa
    Zagotować 2szklanki mleka z cukrem, cukrem waniliowym.
    W drugim naczyniu rozmieszać 1 szkl mleka z mąką, budyniem, żółtkami i wlać na gotujące mleko. Ugotować krem, który po wystudzeniu rozetrzeć z 1,5kostki masła lub margaryny-jak kto lubi. Dodać do kremu pod koniec ucierania 2łyżki spirytusu lub wódki, a na końcu 4 małe torebki cappucino lub 16 łyżeczek z dużego opakowania -śmietankowe lub waniliowe.

    Kolejność przełożenia:
    Biszkopt kakaowy
    1/2 masy
    Placek kokosowy
    1/2 masy
    Biszkopt kakaowy
    Polewa

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

korycja 19 września 2014 Muszę koniecznie zrobić, wygląda cudownie!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 08 marca 2014 wygląda wspaniale, delikatnie, puszyście, przeapetycznie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń