Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo dobre i orzeźwiające
Biszkopt- Ubijamy białka dodając powolutku cukier następnie dodajemy żółtka na końcu przesiewamy przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia powolutku mieszając.Pieczemy w temperaturze 200C około 20minut.
masło, wodę 1 szk , cukier1 szklanka , cytryny (kroimy na ćwiartki) zagotować 2 minuty.Po zagotowaniu przecisnąć przez sitko cytryny dobrze wycisnąć. wywar zagotować dodając kisiel rozpuszczony w 1/2 szklanki wody i 1 łyżką mąki ziemniaczanej ugotować kisiel. Przestudzić . do przestudzonej masy dodajemy żółtko i miksujemy.Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na pół i wylewamy kisiel przykrywamy drugą połówką biszkoptu.
Zagotować 1 szklankę wody rozpuścić galaretki przestudzić. Śmietanę ubić mikserem dodać rozpuszczoną galaretkę. wylać na górę ciasta. Można posypać potartą czekoladą.
lekkie, niezbyt słodkie ciasto, jeśli ktoś lubimy ciasta bardziej wilgotne, m...
Odsłon: 6469
Do sałatki dodajemy pokrojoną kapustę pekińska,mieszankę warzyw meksykańskich...
Odsłon: 30
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1803
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 203
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32573
Do sałatki dodajemy pokrojoną kapustę pekińska,mieszankę warzyw meksykańskich...
Odsłon: 30
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1803
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 203
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32573
Składniki
Biszkopt- Ubijamy białka dodając powolutku cukier następnie dodajemy żółtka na końcu przesiewamy przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia powolutku mieszając.Pieczemy w temperaturze 200C około 20minut.
masło, wodę 1 szk , cukier1 szklanka , cytryny (kroimy na ćwiartki) zagotować 2 minuty.Po zagotowaniu przecisnąć przez sitko cytryny dobrze wycisnąć. wywar zagotować dodając kisiel rozpuszczony w 1/2 szklanki wody i 1 łyżką mąki ziemniaczanej ugotować kisiel. Przestudzić . do przestudzonej masy dodajemy żółtko i miksujemy.Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na pół i wylewamy kisiel przykrywamy drugą połówką biszkoptu.
Zagotować 1 szklankę wody rozpuścić galaretki przestudzić. Śmietanę ubić mikserem dodać rozpuszczoną galaretkę. wylać na górę ciasta. Można posypać potartą czekoladą.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 76
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 262