Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wyjątkowe bo bez mąki z mocno czekoladowym smakiem i nutą ostrej papryczki, a na wierzchu mus lub konfitura malinowa...
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 492
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 671
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 986
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 492
Składniki
Czekoladę rozpuścić z masłem na mały ogniu. Ostudzić.
Rozbić jaja oddzielić białka od żółte. do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem. Do masy z żóltek dodawać stopniowo naszą rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę, szczyptę chili i całość miksować na gładki krem. Na końcu dodać ubite bialka i delikatnie wymieszać najlepiej łyżką.
Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180*C przez ok 50 min.( Najlepsza będzie tortownica śr, ok 25 cm) Ciasto można podawać na ciepło jak i na zimno, dekorując naszym musem malinowym. Przepis pochodzi z książki slow food