Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wyjątkowe bo bez mąki z mocno czekoladowym smakiem i nutą ostrej papryczki, a na wierzchu mus lub konfitura malinowa...
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 312
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4397
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 389
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29414
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 312
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4397
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 389
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29414
Składniki
Czekoladę rozpuścić z masłem na mały ogniu. Ostudzić.
Rozbić jaja oddzielić białka od żółte. do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem. Do masy z żóltek dodawać stopniowo naszą rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę, szczyptę chili i całość miksować na gładki krem. Na końcu dodać ubite bialka i delikatnie wymieszać najlepiej łyżką.
Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180*C przez ok 50 min.( Najlepsza będzie tortownica śr, ok 25 cm) Ciasto można podawać na ciepło jak i na zimno, dekorując naszym musem malinowym. Przepis pochodzi z książki slow food