Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wyjątkowe bo bez mąki z mocno czekoladowym smakiem i nutą ostrej papryczki, a na wierzchu mus lub konfitura malinowa...
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 210
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9456
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 998
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 210
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9456
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 998
Składniki
Czekoladę rozpuścić z masłem na mały ogniu. Ostudzić.
Rozbić jaja oddzielić białka od żółte. do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem. Do masy z żóltek dodawać stopniowo naszą rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę, szczyptę chili i całość miksować na gładki krem. Na końcu dodać ubite bialka i delikatnie wymieszać najlepiej łyżką.
Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180*C przez ok 50 min.( Najlepsza będzie tortownica śr, ok 25 cm) Ciasto można podawać na ciepło jak i na zimno, dekorując naszym musem malinowym. Przepis pochodzi z książki slow food