Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
CIASTO: Białka ubijamy na sztywna pianę.Miksując dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, następnie po jednym żółtku.
Mąkę, budynie i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i małymi porcjami dodajemy do masy delikatnie mieszając na niskich obrotach miksera.
Masę wylewamy na dużą prostokątną blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 min w temp. 160 stopni. Ciasto po ostygnięciu przekrawamy na pół.
MASA: Budynie gotujemy na mleku i studzimy.
Ucieramy masło dodając 100 dkg cukru pudru,
do masła dodajemy po łyżce zimnego budyniu,
gdy masa jest utarta dodajemy pokruszone wafle kokosowe
Na pierwszy placek nakładamy połowę masy i połowę pokrojonego w kostkę ananasa, przykrywamy drugim plackiem i kładziemy pozostałą masę,ananasa i dekorujemy startą gorzka czekoladą. SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

kstr54 23 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Mmmm,czyta sie smakowicie!0 Kto głosował? | Odpowiedz

zlytygrysek 23 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
CIACHO , oczywiście :))0 Kto głosował? | Odpowiedz

zlytygrysek 23 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
fajne cicho i piękna kolorystyka całości :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 23 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
ciacho przepyszne na pewno, szkoda tylko, że aby je podziwiać trzeba głowę przekrzywiać ;-), pozdrówcia Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz