Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe i smaczne
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25078
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25078
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 170
Składniki
Przygotowanie CIASTO: Białka ubijamy na sztywna pianę.Miksując dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, następnie po jednym żółtku. Mąkę, budynie i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i małymi porcjami dodajemy do masy delikatnie mieszając na niskich obrotach miksera. Masę wylewamy na dużą prostokątną blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 min w temp. 160 stopni. Ciasto po ostygnięciu przekrawamy na pół.
MASA: Budynie gotujemy na mleku i studzimy. Ucieramy masło dodając 100 dkg cukru pudru, do masła dodajemy po łyżce zimnego budyniu, gdy masa jest utarta dodajemy pokruszone wafle kokosowe
Na pierwszy placek nakładamy połowę masy i połowę pokrojonego w kostkę ananasa, przykrywamy drugim plackiem i kładziemy pozostałą masę,ananasa i dekorujemy startą gorzka czekoladą. SMACZNEGO