Do góry

Desery Przepis na:

ciasto czekoladowo- ananasowo -kokosowe

ciasto czekoladowo- ananasowo -kokosowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 18

Dodano:

Odsłon: 2102

łatwe i smaczne

Składniki

  • Na ciasto: CIASTO:, - jajka, 9 szt
  • • Mąka pszenna, 1,5 łyzki
  • • budynie czekoladowe bez cukru, 4,5 szt
  • • proszek do pieczenia, 1 płaska łyżeczka
  • • cukier, 1,5 szklanki
  • • cukier waniliowy, 2 opakowania
  • Krem kokosowy:• budynie waniliowe lub kokosowe bez cukru, 3 szt
  • • masło, 1,5 kostki
  • • mleko, 4,5 szklanki
  • • 4 wafelki kokosowe Princessa
  • • czekolada gorzka lub gotowe wiórki czekoladowe
  • • ananas najlepiej surowy owoc ale moze być również z puszki
  • • 100 dkg cukru pudru
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie

    CIASTO: Białka ubijamy na sztywna pianę.Miksując dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, następnie po jednym żółtku.
    Mąkę, budynie i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i małymi porcjami dodajemy do masy delikatnie mieszając na niskich obrotach miksera.
    Masę wylewamy na dużą prostokątną blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 min w temp. 160 stopni. Ciasto po ostygnięciu przekrawamy na pół.

  2. MASA: Budynie gotujemy na mleku i studzimy.
    Ucieramy masło dodając 100 dkg cukru pudru,
    do masła dodajemy po łyżce zimnego budyniu,
    gdy masa jest utarta dodajemy pokruszone wafle kokosowe

  3. Na pierwszy placek nakładamy połowę masy i połowę pokrojonego w kostkę ananasa, przykrywamy drugim plackiem i kładziemy pozostałą masę,ananasa i dekorujemy startą gorzka czekoladą. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 23 lutego 2014 ciacho przepyszne na pewno, szkoda tylko, że aby je podziwiać trzeba głowę przekrzywiać ;-), pozdrówcia Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń