Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt a w nim czekoladowo-wiśniowa masa. Pychotka!!!!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 471
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 103
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 178
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 140
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 471
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 103
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 178
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 140
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać ocet i dokładnie wymieszać. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu kakao. Całość dobrze wymieszać. Upiec dwa placki albo jeden i po upieczeniu przekroić.
Masa: na parze ubić żółtka i jajka. W szklance wody ( gorącej) rozpuścić galaretkę. Czekoladę rozpuścić z odrobiną mleka. Wiśnie z kompotu zmiksować. Masło utrzeć, stopniowo dodając - po 1 łyżce- masę jajeczną, płynną czekoladę, zmiksowane wiśnie, tężejącą galaretkę i na koniec delikatnie wymieszać- odcedzone z syropu wiśnie (całe). Gotową masą przełożyć ciasto w kolejności: ciasto- masa- ciasto-masa- można polać polewą. Oczywiście udekorować wiśniami.