Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt a w nim czekoladowo-wiśniowa masa. Pychotka!!!!
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14256
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19397
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14256
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19397
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać ocet i dokładnie wymieszać. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu kakao. Całość dobrze wymieszać. Upiec dwa placki albo jeden i po upieczeniu przekroić.
Masa: na parze ubić żółtka i jajka. W szklance wody ( gorącej) rozpuścić galaretkę. Czekoladę rozpuścić z odrobiną mleka. Wiśnie z kompotu zmiksować. Masło utrzeć, stopniowo dodając - po 1 łyżce- masę jajeczną, płynną czekoladę, zmiksowane wiśnie, tężejącą galaretkę i na koniec delikatnie wymieszać- odcedzone z syropu wiśnie (całe). Gotową masą przełożyć ciasto w kolejności: ciasto- masa- ciasto-masa- można polać polewą. Oczywiście udekorować wiśniami.